ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


“Δεν είμαι αυτό που μου συνέβη.
Είμαι αυτό που επέλεξα να γίνω”


Καρλ Γιούνγκ

Η Νάγια Ναούμ σπούδασε Ψυχολογία στο πανεπιστήμιο Essex της Αγγλίας. Συνέχισε τις σπουδές της στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στο πανεπιστήμιο Westminster, όπου απέκτησε μεταπτυχιακό στο Business Psychology. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της με πενταετές φοίτηση στο Κυπριακό Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας για την απόκτηση διπλώματος στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία.

Επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε ολιστικά μοντέλα θεραπείας που ενσωματώνουν τόσο τη ψυχή όσο και το σώμα. Διατριβή της: “Η συνδιαστική επίδραση ομαδικής ψυχοθεραπείας και γιόγκα σε γυναίκες με αγχώδη και καταθλιπτική συμπτωματολογία”.

Εδώ και αρκετά χρόνια εργάζεται ιδιωτικά, προσφέροντας ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες σε ενήλικες, νεαρότερους πληθυσμούς και ζευγάρια.

Επίσης εργάζεται και ως Yoga και Zumba Instructor αφού πιστεύει ότι “νους υγιής εν σώματι υγιεί”.

Πιστεύει ότι ο κάθε άνθρωπος κρύβει μέσα του απεριόριστες δυνάμεις που αν τις ξεκλειδώσει μπορεί να ξεπεράσει δυσκολίες και προκλήσεις και να θριαμβεύσει. Η ίδια, βλέπει τον εαυτό της ως σύμμαχο, σύμβουλο και συνοδοιπόρο σε όποιον αποταθεί σε αυτήν.

Πρότυπά της μεγάλες μορφές του χώρου της ψυχοθεραπείας όπως ο Κάρλ Γιούγκ, Κάρλ Ρότζερς, Ίρβιν Γιάλομ και Άλμπερτ Έλλις.