ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


“Δεν είμαι αυτό που μου συνέβη.
Είμαι αυτό που επέλεξα να γίνω”


Καρλ Γιούνγκ

Η Νάγια Ναούμ σπούδασε Ψυχολογία στο πανεπιστήμιο Essex της Αγγλίας. Συνέχισε τις σπουδές της στο Λονδίνο στο πανεπιστήμιο Westminster, όπου απέκτησε μεταπτυχιακό στο Business Psychology. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της με πενταετές φοίτηση στο Κυπριακό Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας για απόκτηση διπλώματος στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία.

Εδώ και αρκετά χρόνια εργάζεται ιδιωτικά, προσφέροντας ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες σε ενήλικες, νεαρότερους πληθυσμούς και ζευγάρια.

Επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε ολιστικά μοντέλα θεραπείας που λαμβάνουν υπόψιν τόσο τη ψυχή όσο και το σώμα. Διατριβή της “Η συνδιαστική επίδραση ομαδικής ψυχοθεραπείας και γιόγκα σε γυναίκες με αγχώδη και καταθλιπτική συμπτωματολογία”.

Εργάζεται και ως Yoga Instructor αφού έχει και η ίδια γνωρίσει τα ευεργετικά οφέλη του ολιστικού αυτού συστήματος, που έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ινδία. Η επιπρόσθετη αυτή εξειδίκευση της μπορεί καλλίστα να ενισχύσει την παραδοσιακή ψυχοθεραπεία, μέσω της εκπαίδευσης των θεραπευόμενων σε βασικές τεχνικές αναπνοής και σε βασικές σωματικές ασκήσεις yoga, ιδιαίτερα σε συμπτωματολογίες που σχετίζονται με το άγχος. 

Πιστεύει ότι ο κάθε άνθρωπος κρύβει μέσα του απεριόριστες δυνάμεις που αν τις ξεκλειδώσει μπορεί να ξεπεράσει δυσκολίες και προκλήσεις και να θριαμβεύσει. Η ίδια, βλέπει τον εαυτό της ως σύμμαχο, σύμβουλο και συνοδοιπόρο σε όποιον αποταθεί σε αυτήν.

Πρότυπά της μεγάλες μορφές του χώρου της ψυχοθεραπείας όπως ο Κάρλ Γιούγκ, Κάρλ Ρότζερς, Ίρβιν Γιάλομ και Άλμπερτ Έλλις.